2020.a meistrivõistluste raames selgusid parimad kõrgkoolid

Eelmise nädala kolmapäeval kogunes sellel aastal viimast korda EASL juhatus. Lisaks teistele aktuaalsetele teemadele ja päevakorra punktidele tunnustati ka Eesti parimaid kõrgkoole.

Pärast pikka ja keerulist aastat võttis ka EASLi aasta kokku. Kuigi koroonaga seotud piirangud tegid spordivõistluste korraldamised oluliselt raskemaks ja pidime ka aasta jooksul mõned meistrivõistlused edasi lükkama, siis lõppkokkuvõttes pidime ainult ühed meistrivõistlused ära jätma (korvpall). Aastaga jõudsime ära korraldada 15 meistrivõistlust, nende hulgas ka uued saalihoki meistrivõistlused ja kardisõidu karikavõistlused.  

Teemegi siin väikese kokkuvõtte meistrivõistluste medalitest ja sportlikuma kõrgkooli arvestusest.

Nagu juba öeldud sai, siis jagasime medaleid kokku viieteistkümnel võistlusel. Kindla kolmanda koha saavutas kulla arvestuses Sisekaitseakadeemia, kes võitis kokku 31 medalit (9 kulda, 9 hõbedat ja 13 pronksi). Teiseks tuli väga hea tulemusega Tallinna Tehnikaülikool 24 medaliga (12 kulda, 6 hõbedat ja 6 pronksi). Kõige rohkem medaleid võitis aga Tartu Ülikool, võites kokku suisa 56 medalit (22 kulda, 17 hõbedat ja 17 pronksi). Detailsem tabel on nähtav siin!

Sportlikuma kõrgkooli arvestuses jäi esikolmik samaks. Kolmandaks jäi Tallinna Tehnikaülikool 295,5 punktiga, edestades  Tallinna Ülikooli (265 punkti). Teiseks jäi kindlalt Sisekaitseakadeemia 412 punktiga ja esikoha ning 2020.a sportlikuma kõrgkooli tiitli võitis suhteliselt kindlalt Tartu Ülikool 464 punktiga.

TÜ ASK juhatuse esimees Gert Prants on üle võtmas 2020.a sportlikuma kõrgkooli tiitlit
EASL-i president Ants Veetõusme annab TÜ ASK juhatuse esimehele Gert Prantsile üle 2020.a sportlikuma kõrgkooli tiitli.

Siinkohal võib ka mainida, et Tartu Ülikool ja Sisekaitseakadeemia olid ka kõige aktiivsemad koolid üliõpilaste meistrivõistlustel. Võrreldes eelmise aastaga on peaaegu kõik koolid olnud meistrivõistlustel osalemises aktiivsemad, mis näitab, et tudengid ikka tahavad sportida ja võistlustel käia. Loodame, et peale aastavahetust, kui spordivõistluste korraldamised on jälle lubatud, on tudengid valmis taas üksteiselt aktiivselt mõõtu võtma. Detailsem tabel sportlikuma kõrgkooli arvestusest on nähtav siin!

Eesti Akadeemiline Spordiliit tänab siiralt kõiki osalejaid ning toetajaid.
Veebruaris on meil planeeritud järgmised meistrivõistlused (13.02 – saalijalgpall, 20.02 – ujumine) ning loodame, et üldine olukord lubab ka võistlusi korraldada.