2023 meistrivõistluste sügishooaeg lõppes mälumängu ja maadlusega.

Sügishooaja viimased meistrivõistlused toimusid mälumängus ja maadluses.

Üliõpilaste meistrivõistlused mälumängus (Unimemory) toimusid teist korda ning osa võttis 33 võistkonda, kellest 19 võistlesid kõrgkoolide arvestuses. Ülejäänud võistkonnad võistlesid üldkategoorias. Esindatud oli neli kõrgkooli: Sisekaitseakadeemia, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Tehnikakõrgkool ning Tallinna Ülikool, kellest kõige arvukamalt oli esindatud Tallinna Tehnikaülikool kogunisti 16 tiimiga.

Mälumängu meistrivõistlused koosnesid viieteistkümnest erineva kategooriaga küsimusest, milled oli koostanud legendaarne Jaan Allik. Seis püsis pingelisena kogu ürituse vältel ning poodiumikohad olid selged alles peale viimast küsimust. Esimene koht jäi 24 punktiga jagamisele tiimide Kaksteist Kuud ja Tarkusetrallijad vahel, aga otsustavaks sai rohkem punkte teeninud soolovastuse andja ja võitjaks tulid Tarkusetrallijad.

Lõplikud tulemused koos küsimuste vahetulemustega on leitavad SIIN.

Üliõpilaste TOP 3:

  1. Tarkusetrallijad (Tallinna Tehnikaülikool): Raul Palk, Mihkel Vaher, Johanna Õun, Kärolin Kerem
  2. Kaksteist kuud (Tallinna Tehnikaülikool): Martin Moistus, Oskar Villem Tiidemann, Sander Roosve
  3. G5.23 MAT-IN (Tallinna Tehnikakõrgkool): Sander Piik, Eliise Karafin, Markus Soodla, Sebastian Juhan
Esikolmik

Tartus Eesti Maaülikooli spordihoone maadlussaalis selgusid selle aasta viimased üliõpilasmeistrid. Tartusse oli kogunenud enam kui 20 maadlejat viiest kõrgkoolist. Lisaks veel gümnasistid ja kutsekooliõpilased.

Tihedam konkurents oli meeste kreeka-rooma maadluses kehakaaludes kuni 75 ja 85 kg. Kergemate meeste hulgas võitis kuldmedali Raimond Uibo Tallinna Tehnikaülikoolist, kes tasavägises finaalis alistas Kristjan Jaago (Audentese Spordigümnaasium) punktidega 4:0. Kolmas koht läks Audentese Spordigümnaasiumi üpilasele Trevor Uustalule, kes pronksikohtumises oli punktidega 3:1 parem Marek Kütt’st (Tallinna Ülikool).

Meeste kuni 85 kg kaalukategoorias sai kuldmedali kaela Veiko Proovel, kes praegu õpib Tartu Kutsehariduskeskuses. Finaalis tuli raske 3:0 võit Marcus-Evert Uhtjärve (Valgamaa KÕK) üle. Kolmanda koha kohtumises oli Andre Astre (Sisekaitseakadeemia) punktidega 4:0  parem Maksim Gubanovist (Tallinna Tehnikaülikool).

Raskekaalus oli parim Raido Liitmäe (Tallinna Ülikool), kes alistas kõik oma vastased. Talle järgnesid Robin Paulberg (Tartu Tervishoiu Kõrgkool) ja Markus Kriiskütt (Tallinna Tehnikaülikool).

Naiste maadluses võitis kergemas kaalus Agnes Rohtsalu (Tartu Ülikool) punktidega 5:0 Anastasija Kikkast (Valgamaa KÕK) ja tuli üliõpilasmeistriks. Kuni 76 kg kehakaalus oli parim Jonete Visnapuu (Tartu Tervishoiu Kõrgkool), kes võitis kindlalt kõiki oma vastaseid. Talle järgnesid Jonete Visnapuu (Lähte Ühisgümnaasium) ja Greete Kõnnussaar (Tartu Ülikool).

Koolidest olid edukamad kahe medaliga Tartu tervishoiu Kõrgkool (1+2+0), Tallinna Tehnikaülikool ja Tartu Ülikool (mõlemal 1+0+1).

Tulemused on leitavad SIIN ja fotosid näeb Tartu Maadleb Facebooki lehel.

Maadluse medalistid

Järgmised võistlused toimuvad juba uue aasta esimesel reedel, 5. jaanuaril 2024, kui Tartu Ülikooli Spordihoones toimub traditsiooniline EASL aastapäeva turniir kõrgkoolide õppejõududele ja töötajatele.